Om mig

Bakgrund och erfarenhet

Mitt namn är Maja och diplomerad samtalsterapeut med psykosyntes som inriktning.

Som adopterad har jag själv fått hjälp med att få viss tomhet förklarad vad det bottnar i. Det var en fin men också rörande upplevelse när jag fick en förståelse av att jag som adopterad inte lämnades för att jag inte var älskad utan för att jag skulle få det bättre.

Kanske finns den där tomheten inom dig, känslan av att du längtar efter något mer. Men kan inte sätta ord på vad det är? Livet skaver ibland utan att det direkt finns någon förklaring till varför.

Som adopterad kommer frågorna som vem är jag? Hur anknyter jag till andra personer? därmed också har frågor som uppkommer som vem jag är? Vem är jag lik? Hur anknyter jag till andra personer?

Finns det något från din barndom som du vill utforska mer? Självförtroendet kan kännas bra medans självkänslan har fått sig en törn och sviktar? Känslan av att jag borde vara glad men är det inte utan känner mig ensam och övergiven.

Har du känt dig övergiven och inte fått den kärlek du behövt och önskat? Har du fortfarande kvar den där drömmen som du inte får till i verkligheten? Varför? Vad är det som stoppar dig?

Har du varit om någon traumatiska upplevelse som göra att du inte kommer vidare? Skammen och skulden lever kvar fastän du innerst inne vet att det inte är dig det beror på men du dömer dig själv hårt. Du har varit eller är utmattad, deprimerad eller lider av ångest. Sorgen gör att du inte kan leva ditt liv fullt ut men längtan finns där. Skilsmässan tog hårt.

Anledningarna kan vara många men alla är lika viktiga att få sätta Dina Ord på. Tillsammans med mig som är samtalsterapeut så utforskar varmt vad som kommer fram och går i din takt. Vi är där du vill vara. Vi utforskar vad som är din svårighet och försöker genom olika verktyg och process ta oss framåt från det som har känts tungt.

Ända sedan jag var liten har jag alltid var en person som lyssnat och genuint brytt mig om andra människor och dess historier och livsöden.